Zomer voorbij. Tijd voor de zonnebank


Het hele jaar door een lekker bruin kleurtje, dat is gelukkig mogelijk met een zonnebank of zonnehemel. Er zijn meerdere uitvoeringen van zonnebanken zoals hieronder beschreven. Daarnaast is het verstandig je altijd goed te laten informeren over de risico’s bij zonnebanken. Dit kun je het beste doen bij zonnestudio’s.

Er zijn een aantal modellen op de markt:

Sunmobiel: dit is een opvouwbare zonnehemel die compact en makkelijk te verplaatsen is.

Zonnebank: dit is een model waar je helemaal in ligt. Hierdoor bereik je een egale bruining van het hele lichaam. Een nadeel is wel dat zo’n zonnebank lastig te verplaatsen is. Veel mensen hebben dit grote apparaat ook in een aparte kamer staan. Bovendien lig je niet op uw eigen zachte bed, maar op een kunststof plank. Dit apparaat is dus lastig op te bergen.

Zonnehemel: Dit is alleen de bovenkant van een schelpmodel. Meestal op wieltjes en makkelijker dan een zonnebank. Dit type solarium rijdt u zo boven het (logeer)bed. Deze is ook weer gemakkelijk op te bergen.

De lampen
Waar wordt je nu bruin van? Dat komt door de UV lampen, deze lampen geven een straling af waarvan je bruin wordt. Deze UV-straling komt ook van de zon, maar bij een zonnebank is dit zo aangepast dat je zonder problemen eronder kunt liggen. Deze blootstelling aan UV-straling is beter gedoseerd. Maar het blijft altijd uitkijken, dus goed laten informeren.

Let wel op dat zonnebanken en gezichtsbruiners het risico verhogen op huidkanker. Bij mensen onder de dertig die regelmatig naar de zonnebank gaan, neemt het risico op melanoom, de dodelijkste variant van huidkanker, met 75 procent toe.

, , , , , , ,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)
  1. Nog geen trackbacks.