Geen zon, toch bruin?


Helaas loopt de zomer teneinde, maar je wilt je bruine kleurtje een beetje behouden. Tegenwoordig zijn de zelfbruiners erg goed en worden ook steeds beter. Mits je deze maar goed aanbrengt.

Heb je een bruin kleurtje dan zie je er al gauw beter uit. Helaas kent ook iedereen de schadelijke effecten van de zon. De huid veroudert eerder en de UV stralen zijn schadelijk. Zelfbruiners zijn een optie in deze. Zeker tijdens de wintermaanden. Waren zelfbruiners enkele jaren nog weinig ideaal om te gebruiken, en leek je bij gebruik veel op familie van de wortel, zo lijken de laatste zelfbruiners sterk verbeterd en worden nog steeds verder ontwikkeld. Misschien hebben we straks geen zon meer nodig om een lekker bruin kleurtje te krijgen?

De werking van zelfbruiners
De werkzame stof is een synthetische suiker, DHA ofwel dihydroxyaceton. Deze stof reageert met de eiwitten van de huid en verkleurt deze. De werking begint na het aanbrengen en is na ongeveer zes uur uitgewerkt. De kleur houdt drie tot vijf dagen waarna de zelfbruiner opnieuw aangebracht kan worden. Zo blijf je een mooi kleurtje houden, ook tijdens de winterdagen.

Het gebruik van een zelfbruiner
Zelfbruiners zijn er in spray-, gel- en cremevorm. Sommigen zijn geschikt voor gezicht en lichaam, anderen alleen voor het lichaam of de benen. De kunst is om het zo gelijkmatig mogelijk aan te brengen zodat een egale bruine kleur ontstaat. Er zijn zelfbruiners die al gekleurd zijn, zodat je beter kan zien dat je het goed aanbrengt en geen plekjes overslaat. Na wat oefening zal het steeds beter gaan.

, , , , , ,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)
  1. Nog geen trackbacks.