Zonnebrand weetjes


Wist je dat… Hoe dichter je bij de evenaar bent, hoe sterker de zon schijnt en hoe hoger in de bergen, hoe sterker de zon schijnt?

De hoeveelheid uv-straling van de zon hangt af van de hoogte van de zon, niet van de hoogte van de temperatuur. Dus op een koele, heldere zomerdag kan je even makkelijk verbranden als wanneer het bloedheet is.

Wist je dat sommige geneesmiddelen de kans op zonnebrand verhogen? Vraag raad aan je apotheker over geneesmiddelen die zonnebrand verhogen.

Wist je dat om je hele lichaam fatsoenlijk in te smeren je 30 gram zonnebrand per keer nodig hebt? Dat komt overeen met een gevuld jeneverglaasje. Om de twee uur opnieuw insmeren is de boodschap.

Wist je dat je best de brandende middagzon vermijdt(tussen 12 en 16u)? De schaduwmethode is een goede richtlijn: als je schaduw korter is dan jezelf, blijf dan uit de zon.

Wist je dat kinderen , ongeacht hun huidtype, altijd zonnebescherming factor 20 of 30 nodig hebben?

Wist je dat na een dagje zonnen het van vitaal belang is dat je je vermoeide huid voldoende hydrateert? Kies dan best een antirimpelaftersun voor je gezicht (Minesol Actif antirimpelaftersun van RoC, 13,80 euro) en een kalmerende aftersun met bijvoorbeeld aloë vera en kamille voor je lichaam (Ontspannende After Sun Mousse van Nivea, 8,99 euro).

Wist je dat ook je haren na het zonnen beter nog wat in de watten worden geleged met een extra verzorgende shampoo (Nivea Hair Care After Sun Shampoo en Conditioner, 2,99 euro en 3,19 euro).

, , , , , ,

  1. Nog geen reacties.
(wordt niet gepubliceerd)
  1. Nog geen trackbacks.